I nogle år arbejdede jeg som freelancejournalist. Her finder du et udvalg af de artikler jeg skrev for bl.a. Magasinet Psykologi, Q, Femina m. fl.

Historiefortælling hjalp mig gennem sorgen

Da coach og historiefortæller Marianne Christensen mistede sin mand til kræft, besluttede hun, at hun ikke ville afvise sorgen – men at den omvendt ikke måtte ”stjæle” hendes livsglæde. Gennem sorgarbejde, hvor hun bevidst arbejdede med forskellige historier, voksede både en ny indsigt og konceptet ”Organiske Fortællinger”.

Af Sannie Terese Burén / Fotos Alex Tran / Magasinet Psykologi, nr. 6/2013.

Read More

Det bedste ved mit liv nu, er friheden

Efter et stort og mangeårigt alkoholmisbrug, lykkedes det Birger Madsen at blive ædru og skabe et mønster-liv med chefstillinger og romantisk bondehusidyl. Der var bare ét problem: Han var slet ikke glad! I dag har Birger på ny omlagt sit liv. Nu bor han på en båd – selv om han (endnu) ikke kan sejle.

Af Sannie Terese Burén / Fotos Claus Boesen / Magasinet Psykologi nr. 6/2014. 

Read More

Jeg er en linedanser mellem mani og depression

I flyet, på vej hjem fra en ferie i Ægypten, forhandlede Mads Trier-Blom med Gud og djævelen om jordens undergang. Det var starten på hans første psykose og dermed det første møde med psykiatrien. I dag ser han sig selv som en linedanser der har lært at holde sindet i balance, han er blevet ansat som mentor i psykiatrien og har selv nøgle til en lukket afdeling.

Af Sannie Terese Burén / Foto Søren Osgood / Magasinet Psykologi nr. 2/2015

Read More

Jeg elsker at se kærlighedens lys vågne i andre

Da den amerikanske akupunktør, Tapas Fleming en dag tog sig en middagslur på briksen i sin klinik, blev det starten på et helt nyt kapitel, ikke bare i hendes eget, men også i mange andres liv. For Tapas vågnede med idéen til det, der siden blev til TAT, en metode der har vist sig uhyre effektiv i opløsning af bl.a. traumer.

Af Sannie Terese Burén / Pressefoto – fotograf ukendt / Magasinet Psykologi nr. 4/2014.

Read More

Elaine Aron: Jeg var et usynligt barn

Som barn lærte Elaine Aron at falde i med tapetet og følte sig med tiden nærmest usynlig. Og selvom hun i sit voksne liv har haft stor gennemslagskraft med sin forskning og bøger om ”særligt sensitive” foretrækker hun, som introvert og særligt sensitiv, stadig at meditere i stilhed fremfor tju-bang og ballade. Psykologi har mødt kvinden der satte sensitivitet på dagsordenen – læs her hvordan det hele startede.

Af Sannie Terese Burén / Pressefoto – fotograf ukendt / Magasinet Psykologi nr. 3/2015

Read More

Visualiserede sig ud af fængslet

I mange år levede Sten Lundager som hashsmugler og endte med to fængselsdomme. Som indsat i U.S.A. fik han tilnavnet ”Little Buddha, fordi han mediterede hver dag og – bogstaveligt talt – visualiserede sig selv ud af fængslet. Det blev starten på en helt ny tilværelse. I dag er hans fokus på at hjælpe andre.

Af Sannie Terese Burén / Foto Mark Knudsen/Monsun / Magasinet Psykologi nr. 1/2012.

Read More

Jeg vågnede til fuldstændigt nærvær

En åndelig søgen førte Anette Carlström langt omkring i det spirituelle landskab. Men det blev mødet med en ateist, et æggeur og en rejse til Indien der i sidste ende førte til den ekstraordinære bevidsthedsændring, der gør at Anette i dag lever i konstant fred og glæde.

Af Sannie Terese Burén / Fotos Emma Lemholt og Christina Hauchildt / Magasindet Psykologi nr. 6/2011.

Read More

Vi er på vej mod den generøse tid

Den norske forfatter Kathrine Aspaas smiler stort til alle (også i trafikken) og kan finde på at betale kaffen for den næste cafégæst. Hun har skrevet en bestseller om generøsitet og mener vi er på vej ind i gavmildhedens tidsalder. Før var hun selv en kritisk og dømmende finansjournalist – men så mødte hun hundehvalpen Sari.

Af Sannie Terese Burén / Magasinet Psykologi nr. 2/2014

Read More

Lene Hansson: Længslen efter anerkendelse styrede mit liv

Da Lene Hansson fik beskeden om, at hun havde et problem med hjertet sendte det hende ud på en følelsesmæssig rutsjetur. Fast besluttet på at undgå en operation, satte hun alt ind på, at blive fri af de mønstre fra barndommen, som hun var overbevist om lå bag. I dag er hun erklæret rask og har skrevet en åbenhjertig selvbiografi om sit liv.

Af Sannie Terese Burén / Pressefoto – fotograf ukendt / Magasinet Psykologi nr. 4/2011.

Read More