Arketyper – og andre typer

Én af de ting jeg virkelig godt kan lide ved at arbejde med arketyperne er, at de – i modsætning til mange andre former for typologi og personlighedstest – i højere grad åbner for at udvikle og udforske flere dele af vores personlighed.

Read More

Historiefortælling hjalp mig gennem sorgen

Da coach og historiefortæller Marianne Christensen mistede sin mand til kræft, besluttede hun, at hun ikke ville afvise sorgen – men at den omvendt ikke måtte ”stjæle” hendes livsglæde. Gennem sorgarbejde, hvor hun bevidst arbejdede med forskellige historier, voksede både en ny indsigt og konceptet ”Organiske Fortællinger”.

Af Sannie Terese Burén / Fotos Alex Tran / Magasinet Psykologi, nr. 6/2013.

Read More

Det bedste ved mit liv nu, er friheden

Efter et stort og mangeårigt alkoholmisbrug, lykkedes det Birger Madsen at blive ædru og skabe et mønster-liv med chefstillinger og romantisk bondehusidyl. Der var bare ét problem: Han var slet ikke glad! I dag har Birger på ny omlagt sit liv. Nu bor han på en båd – selv om han (endnu) ikke kan sejle.

Af Sannie Terese Burén / Fotos Claus Boesen / Magasinet Psykologi nr. 6/2014. 

Read More

Jeg er en linedanser mellem mani og depression

I flyet, på vej hjem fra en ferie i Ægypten, forhandlede Mads Trier-Blom med Gud og djævelen om jordens undergang. Det var starten på hans første psykose og dermed det første møde med psykiatrien. I dag ser han sig selv som en linedanser der har lært at holde sindet i balance, han er blevet ansat som mentor i psykiatrien og har selv nøgle til en lukket afdeling.

Af Sannie Terese Burén / Foto Søren Osgood / Magasinet Psykologi nr. 2/2015

Read More

Jeg elsker at se kærlighedens lys vågne i andre

Da den amerikanske akupunktør, Tapas Fleming en dag tog sig en middagslur på briksen i sin klinik, blev det starten på et helt nyt kapitel, ikke bare i hendes eget, men også i mange andres liv. For Tapas vågnede med idéen til det, der siden blev til TAT, en metode der har vist sig uhyre effektiv i opløsning af bl.a. traumer.

Af Sannie Terese Burén / Pressefoto – fotograf ukendt / Magasinet Psykologi nr. 4/2014.

Read More

Elaine Aron: Jeg var et usynligt barn

Som barn lærte Elaine Aron at falde i med tapetet og følte sig med tiden nærmest usynlig. Og selvom hun i sit voksne liv har haft stor gennemslagskraft med sin forskning og bøger om ”særligt sensitive” foretrækker hun, som introvert og særligt sensitiv, stadig at meditere i stilhed fremfor tju-bang og ballade. Psykologi har mødt kvinden der satte sensitivitet på dagsordenen – læs her hvordan det hele startede.

Af Sannie Terese Burén / Pressefoto – fotograf ukendt / Magasinet Psykologi nr. 3/2015

Read More